Initiatieven

Binnen de projecten zijn verschillende initiatieven ontstaan om jong en oud samen te brengen.

De Tuinen van Tolsteeg

De stichting Tuinen van Tolsteeg heeft als doel het verbeteren van de leefbaarheid in en rondom De Saffier met behulp van groen. Ze geven ondersteuning bij onderhoud en uitbreiding van een binnen en buitentuin.

Daarnaast hopen ze dat de tuinen verbindend werken tussen bewoners van het atrium, jonge bewoners in de oude verzorgingsvleugel, en belangstellenden van binnen en buiten het huis. De tuinen bieden ruimte voor activiteiten van alle generaties.

Dierenbuddy (initiatief Dierenbescherming)

Voor veel ouderen of chronisch zieken zijn huisdieren van groot belang voor hun kwaliteit van leven. Met het ouder worden nemen functiebeperkingen vaak toe en wordt tegelijkertijd in veel gevallen het sociale netwerk kleiner. Hierdoor kunnen eigenaren problemen ondervinden bij de verzorging van hun huisdier, terwijl dit dier voor hen juist zo belangrijk is. Vrijwilligers van Dierenbuddy ondersteunen deze mensen in en om De Saffier bij de verzorging van hun huisdier. Zo kunnen mens en dier zolang mogelijk van elkaars gezelschap genieten.

Huiskamer van de Wijk

De Huiskamer van de Wijk is een plek in de wijk waar buurtbewoners naar toe kunnen om elkaar te ontmoeten en om mee te doen aan activiteiten. Zo kunnen zij (blijven) deelnemen aan het vertrouwde leven in de wijk.

De Huiskamer is er voor álle buurtbewoners. Iedereen is van harte welkom om een kop koffie te komen drinken of om deel te nemen aan een activiteit. Er wordt veel georganiseerd door de Huiskamer, zo kun je bijvoorbeeld gaan biljarten, jeu des boules spelen of je aansluiten bij de wandelclub.

Loop eens langs bij De Huiskamer van de Wijk! Je vindt de Huiskamer in de Neudezaal van De Saffier.

Omapost

Omapost vindt het belangrijk dat ouderen in contact blijven met jonge mensen. Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam en veel jonge mensen zijn te druk om met regelmaat aan hun grootouders te denken. Daar wil Omapost verandering in brengen.

Met de app van Omapost stuur je gemakkelijk je online foto’s naar je opa en oma. Ze krijgen een offline kaartje door de brievenbus. Op dat kaartje staat ook je persoonlijke boodschap en je telefoonnummer; een goede reden om te bellen of af te spreken! Zo weet oma beter wat je doet, en heb je vaker contact.

Als je zelf geen opa of oma meer hebt, kunnen we je koppelen aan een eenzame oudere via adopteer-een-oma.

Omapost organiseert geregeld activiteiten bij De Saffier.