Skip to main content
ActiviteitTuindorp Oost

Samen koken voor ouderen verbindt!

By 9 januari 2017september 13th, 2018No Comments

De jongeren van Tuindorp Oost wilden graag een lekker kerstmaal koken voor hun oudere buren. Nu is december een maand waarin er extra veel aandacht aan de bewoners van Careyn wordt gegeven door middel van een hoop extra activiteiten rondom het thema kerst. Om toch iets feestelijks te organiseren in hartje winter, werd het nieuwjaarsdiner bedacht. Socius werd getipt door de medewerkers van de Huiskamer van de Wijk dat Jumbo Supermarkten ingrediënten voor kerstdiners voor het goede doel doneerden. Een drie-gangen-menu, dat enkel nog klaar gemaakt dient te worden door vrijwilligers. Een oproepje onder de Socius-bewoners leverde veel enthousiaste reacties op. Dat gingen we doen met z’n allen! Na het succes van de nazomerse Italiaanse avond met zelfgebakken pizza’s was gebleken dat het niet alleen een mooi gebaar naar de ouderen toe is, maar dat samen kokkerellen ook garant staat voor een gezellige middag met je buren.

Onder leiding van catering personeel Hamama en Mitra en Socius bewoner Joost, ooit werkzaam als kok, werd er voor welgeteld 84 mensen een drie-gangen-menu bereid. Binnen het door goede wil samengestelde team van jonge bewoners vond eenieder op natuurlijke wijze zijn of haar taak. De één is in de wieg gelegd om na afloop te speechen voor het hele gezelschap, terwijl de ander liever achter de schermen keihard in de pannen staat te roeren. Sommigen maakten wat oudere dames het hof – wat hadden de dames een lol –  en anderen schonken de wijnen rijkelijk bij. Het was een gemoedelijk gebeuren. Na afloop vroeg Mevrouw Raub om de microfoon en sprak mooie woorden over hoe leuk ze het vond dat dit gedaan werd en dat ze had genoten. Ook het keukenpersoneel kreeg complimenten van de jongeren: waardering voor hun dagelijks verzorgen van het eten in Tuindorp Oost.

Tot slot was het tijd voor de jongeren om ook een lekker maaltje te verorberen: er was genoeg over. Samen ruimden we alles op, proostten we op het nieuwe jaar en genoten we van de energie die het geeft om iets voor anderen te doen.