Skip to main content

NL Doet in de buitentuin

De Stichting De Tuinen van Tolsteeg zet zich al vanaf 2012 in voor de leefbaarheid in de buurt rondom wooncomplex De Saffier (Utrecht, Hoograven) met behulp van groen. Met uw bijdrage en (nieuwe) vrijwilligers kunnen we gezamenlijk onze groenprojecten verder uitwerken. De Stichting beheert zowel de buitentuin (moestuin, bijen- en vlindertuin, plukborders, stinzenbosje) als ook de binnentuin (op 5 verdiepingen in een van de vleugels).
Dit jaar willen we graag – aan het begin van het seizoen – de structuur van de buitentuin aanpakken. Daarbij kunnen we veel handen gebruiken.

De gehele dag is er professionele begeleiding en zijn een aantal vaste vrijwilligers van de stichting aanwezig. Voor de groep die aan de slag gaat met de wilgenschermen wordt een korte cursus wilgen vlechten gegeven.
De dag start om 10.00 en om 16.00 uur sluiten we af. Halverwege de dag zorgen we voor een heerlijke lunch op het terras van het restaurant (bij koud en regenachtig weer kunnen we binnen terecht).

Dit jaar willen we graag – aan het begin van het seizoen – de structuur van de buitentuin aanpakken. Daarbij kunnen we veel handen gebruiken. Er staan de volgende klussen te wachten:

– klaarmaken stroken grond voor bessen en haag
– uitrijden compost vanuit eigen composthoop
– planten struiken
– wilgenschermen aanvullen met wilgentenen

U kunt zich aanmelden via de website van NL Doet:

https://www.nldoet.nl/klus/buitentuin-saffier-gereedmaken-voor-het-nieuwe-seizoen 

 

Datum

14 mrt 2020
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00