Skip to main content

Wijkbijeenkomst Baden-Powellpark

Een groep bewoners van de Bokkenbuurt wil een Tiny Forest (ook wel mini-bos genoemd) planten in het Baden-Powellpark. Daarom organiseren de initiatiefnemers samen met de gemeente en het Instituut Voor Natuureducatie (IVN) een bijeenkomst over dit initiatief. Bewoners en andere belangstellenden zijn welkom op dinsdagavond 19 februari. De avond begint om20:00 uur, vanaf 19:30 uur bent u welkom voor een kop koffie. De bijeenkomst wordt gehouden in de Vredenburgzaal van De Saffier, Saffierlaan 8-10.

Wat is een Tiny Forest? Een Tiny Forest is een piepklein stukje nieuwe, hoogwaardige natuur, in de groei. De aanplant is nét geen meter hoog, wat in ongeveer tien jaar uitgroeit tot een divers bos met grote bomen.

Op welke locatie komt het Tiny Forest? Het Baden-Powellpark. De bedoeling is dat op en deel het Tiny Forest wordt geplant, ter grootte van ongeveer een tennisveld (200 tot 400 m2).

Tiny Forests als leermoment: Basisschoolkinderen mogen de aanplant doen en zullen in de jaren erop de groei van de stammetjes meten en diertjes tellen. Zo leren ze van de natuur en wordt de natuur én de stad ook een beetje van hen.

Meer informatie
Meer informatie en voorbeelden van een Tiny Forest kunt u vinden op de website van het Instituut Voor Natuureducatie: www.ivn.nl/tinyforest.
U kunt ook voor meer informatie contact opnemen met projectleider Jeroen Schenkels via telefoon 030 – 286 00 00 of e-mail milieu@utrecht.nl.
Met andere vragen over uw wijk kunt u terecht bij Wijkbureau Zuid, ’t Goylaan 75, via e-mail zuid@utrecht.nl, of via telefoonnummer 14-030.

Datum

19 feb 2019
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:00
Categorie

Organisator

Wijkbureau Zuid
Telefoon
14-030
Email
zuid@utrecht.nl