Skip to main content
ActiviteitDe Saffier

Diner voor jong en oud op De Saffier

By 20 maart 2017september 13th, 2018No Comments

Donderdag 2 maart vond in de huiskamer op de tweede verdieping een diner plaats voor jong en oud. Bewoner en organisator Camiel schreef hierover een stuk: 

“Afgelopen maanden zijn we op de Saffierlaan een belangrijke ontmoetingsplaats kwijtgeraakt.

Het restaurant was de plek voor de bewoners om koffie te drinken, samen te eten en gewoon een gesprek te voeren. Het lijkt misschien alleen waar te zijn voor de ouderen, maar ook de studio bewoners zitten vaak alleen aan tafel. Daarom leek het Jolien en Camiel van de tweede verdieping (beste verdieping) leuk om te koken voor de medebewoners, jong & oud.

Er werd een datum geprikt, een menu bedacht en een intekenlijst gemaakt. Vervolgens was het afwachten…

Op donderdag 2 maart vond het diner plaats. In de “huiskamer” van de tweede verdieping. De tafels werden aaneen geschoven, gedecoreerd met kleed, kandelaar. Kort daarna kwamen de gasten al binnendruppelen, terwijl worteltjes geschrapt werden. Uiteindelijk zaten we met veertien mensen aan tafel en hebben we een smakelijke maaltijd gehad. Er zijn heel wat gespreksonderwerpen aan bod gekomen. Van de oude situatie met AxionContinu, tot de manier waarop men achter een rollator dient te lopen (heupen tussen de wielen).

Het was een fijne avond met prettige mensen en een goede sfeer, zeker voor herhaling vatbaar!”

Welke gang durft de uitdaging aan en volgt met een diner? 🙂