Skip to main content
De Saffier

Alweer de laatste Artshake!

By 4 mei 2017september 13th, 2018No Comments
Logo Artshake

Artshake was fantastisch!
geschreven door: Linda Rosink

Zondag 23 april heeft Artshake haar laatste feestje gevierd in de Saffier. Edurne presenteerde haar Fotografische Portretten ‘Andere IK’.

Na Caroline en Mattia was zij de laatste kunstenares die haar intrek genomen heeft in appartement 111. Met de aftrap in mei 2016 en de afronding bijna een jaar later is er ontzettend veel gebeurd in de Saffier. Een korte terugblik.
Mattia werkte aan zijn kunstproject en de grote muurschildering tijdens de drukke periode van de verhuizing van AxionContinu. Het was een verwarrende periode voor veel van de ouderen. Met zijn muurschildering en allerlei activiteiten rondom zijn werkproces heeft Mattia voor een positieve blik op de toekomst gezorgd. Wat was het gezellig op de stoep tijdens de week dat er buiten op de hoogwerker geschilderd werd, net zo koud als nu, maar de soep en thee bleven maar komen.
 Caroline kwam aan terwijl de stof van de grote intrek van alle jongeren net weer neergedwarreld was. De vleugel van de jongeren was gevuld! Dat was ook meteen te merken. De kamer van Caroline werd helemaal voor haar ingericht, ze kreeg een verjaardagsmaal van de jongeren. En ondertussen leerden jong en oud haar kennen tijdens de activiteiten die we organiseerden. Ze heeft de Saffier van binnen een stuk kleurrijker achtergelaten met de muurschildering in de gang. Ook daar was het een feestje tijdens het schilderen.

​En nu is ook de laatste Artshake met Edurne alweer achter de rug. Wat was het weer leuk. Edurne had een heel persoonlijke en wat kleinere aanpak. Portretten, gemaakt samen met de bewoners, geinspireerd door de alter ego’s, ook wel Andere IK. Het resultaat hangt nu in het restaurant, 16 mooie portretten. Ook tijdens Edurne dr aanwezigheid was er een fijne sfeer in het pand. We genoten van een uitje in de zon naar de botanische Tuinen. Het etentje wat bezocht werd door wel 32 mensen, met zijn allen aan het koken in de keuken van de eerste verdieping. En ook erg leuk was de aanwezigheid van mensen uit de wijk, die mee konden genieten van de bijzondere woonsituatie en activiteiten van de Saffier.
​Dit was dus echt de laatste Artshake. Barbara en ik blijven allebei veel aanwezig in het pand en in ons kantoor. Je kan ons altijd aanspreken voor mooie en creatieve plannen, we kunnen je er bij helpen. Vind je echt dat Artshake door moet gaan, laat het ons weten, dan kijken we naar hoe we het verder samen op kunnen pakken. Wij, Barbara en ik, hebben erg genoten van al het moois wat er voortkwam uit Artshake. De ontmoetingen, samen mooie dingen maken tijdens workshops. De etentjes, de uitjes en vooral alles dat gebeurde dat van te voren niet in te plannen was. We willen heel graag iedereen bedanken voor het enthousiasme, het meedoen als deelnemer, het meehelpen als vrijwilliger en vooral het samen iets moois er van maken.
​ARTSHAKE verkoopt!
Van alle resultaten van de kunstenaars, hebben we mooie reproducties en producten gemaakt. Tegen betaalbare prijzen kan je ze vanaf nu aanschaffen bij de receptie. Een verjaardagskalender met het werk van Caroline voor maar €12,50 bijvoorbeeld.
We hebben posters, kaarten, en prints van de kunstwerken van Caroline. Ook kan je bij de receptie de portretten van Edurne bij bestellen op formaat 20X20(€5) of 30×30 (€7,50). De catalogus ligt er voor je klaar!